Jihad di LIBYA...

24 February 2011

"Sungguh Allah swt telah membeli dari kaum Mukminin jiwa dan harta mereka dengan dibayar Syurga" (At-Taubat : 11)


"Tunisia, Mesir dan...kini Libya. Kini giliran Libya pula selepas Mesir dan Tunisia. Seperti biasa pemimpinnya Muammar Gadaffi dengan sombong dan angkuh menyatakan sanggup mati "syahid" demi mempertahankan jawatannya. Ucapannya sama seperti Hosni Mubarak dahulu. Menggunakan sentimen patriotik untuk mengumpan rakyat agar menyokongnya.


Syeikh al-Qaradawi berkata maksudnya :


"Aku mengeluarkan fatwa sekarang supaya Gaddafi dibunuh ! Barangsiapa samada pegawai tentera, atau tentera biasa atau mana-mana individu yang mempunyai peluang untuk membunuhnya .. maka janganlah teragak-agak untuk membunuhnya! ianya adalah semata-mata untuk menyelamatkan rakyat Libya daripada kejahatan dan kezaliman lelaki yang gila ini! "...beliau seterusnya menambah "  Haram kepada pegawai dan askar biasa untuk mentaati lelaki ini (Gaddafi) dalam perkara yang maksiat, kezaliman dan kerakusan terhadap rakyatnya sendiri!"


“Saya akan terus lawan,” kata
Muammar Gaddafi yang memerintah Libya setelah pihak tentera merampas kuasa pada tahun 1969

Sumber :
1- Tranungkite.net
2- Blog2 terpilih

0 comments:

GERANGAN SI HAMBA

My photo
Hamba seorang yg lowprofile. Tidak suka dipuji n pantang dikeji. Dibesarkan dalam keluarga sederhana di Kg Sijangkang. Terbang ke Al-Azhar demi mencari keredhaan Allah swt. Kuliah Syariah Islamiah, Kaherah, Mesir... +201122348388

Chat me on YM

HADIS NABAWI

"Hakikat ilmu itu tiga perkara, maka yang lain daripadanya adalah sesuatu yang tidak ada faedahnya, Pertama, ayat yang jelas. Kedua, sunnah Nabi saw yang ditegakkan(diamalkan).
Ketiga, kewajiban yang adil."
-HR Abu Daud-

"Perkataan hikmah itu adalah idaman orang yang beriman. Maka di mana sahaja ia menemukannya maka pasti ia akan mengambilnya".
-HR Tirmidzi-

Mari Belajar bahasa jawa

nyong - aku
riko - awak
kowe - kamu
ngko - engkau
kakang - kakak / abang
kakek - atuk
embah - nenek
bayu - makcik
barep - anak sulong
rigel - anak bongsu
sedulor - saudara
bater - kawan


- Moto Hidup -

"Lebih baik paksa orang masuk SYURGA, daripada mereka ikhlas masuk NERAKA".

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP